Vepřové ragú na citronovém tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
1/2 kg žluté cibule
10 snítek citronového tymiánu
1/2 litru masového vývaru
sůl
citronový pepř
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky

  3. . Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané lístky citronového tymiánu. Vše osolíme a opepříme. Po promíchání těchto surovin necháme odležet cca 2 hodiny v chladu.

  4. Do pánve Wok si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Jakmile je sádlo rozpálené vložíme maso s cibulí a za stálého míchání opékáme dokud cibule nezačne lehce zlátnout a maso nejeví známky opečení.

  5. Podlijeme vývarem a necháme probublávat.

  6. Rozvařující se cibule nám vytvoří lehce zahuštěnou omáčku. Jakmile je maso měkké tak podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!