Vepřové, plněné, zapečené uzlíčky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- menší vepřové plátky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 100 g Nivy
- 100 g uzeného sýra nebo Eidamu
- mateřídouška sušená nebo čerstvá
- kousek másla
- olej
- pepř
- sůl
Postup Vepřové, plněné, zapečené uzlíčky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepáme přes igelitový sáček, osolíme (málo sýry jsou slané), opepříme a dost zasypeme mateřídouškou.
Plátky poklademe anglickou slaninou, na tu dáme kus nivy a kus(nebo plátek)uzeného sýra, pak přehneme a jedním stehem prošijeme kovovou jehlou.
Do pekáčku dáme trochu oleje a na něm zprudka opečeme uzlíčky, ty vyndáme, do výpeku přidáme kousek másla, orestujeme cibuli na proužky a česnek na plátky.
Na to naskládáme opečené uzlíky, zalijeme vodou a dáme do trouby upéct, asi půl hodiny. Při pečení párkrát polít vodou, nebo vypečenou šťávou a eventuelně dosolíme.
Po upečení uzlíčky vyndáme a šťávu si zahustíme malým množstvím mouky, rozkvrdlané v malém množství vody, převaříme, vrátíme uzlíčky a můžeme jít servírovat.