Vepřové, plněné, zapečené uzlíčky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

menší vepřové plátky
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
100 g Nivy
100 g uzeného sýra nebo Eidamu
mateřídouška sušená nebo čerstvá
kousek másla
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepáme přes igelitový sáček, osolíme (málo sýry jsou slané), opepříme a dost zasypeme mateřídouškou.

  2. Plátky poklademe anglickou slaninou, na tu dáme kus nivy a kus(nebo plátek)uzeného sýra, pak přehneme a jedním stehem prošijeme kovovou jehlou.

  3. Do pekáčku dáme trochu oleje a na něm zprudka opečeme uzlíčky, ty vyndáme, do výpeku přidáme kousek másla, orestujeme cibuli na proužky a česnek na plátky.

  4. Na to naskládáme opečené uzlíky, zalijeme vodou a dáme do trouby upéct, asi půl hodiny. Při pečení párkrát polít vodou, nebo vypečenou šťávou a eventuelně dosolíme.

  5. Po upečení uzlíčky vyndáme a šťávu si zahustíme malým množstvím mouky, rozkvrdlané v malém množství vody, převaříme, vrátíme uzlíčky a můžeme jít servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!