Vepřové plátky na špeku a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky
1-2 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
mletý kmín (může být i drcený)
špek (nakrájená hrstka)
mouka na zahuštění
voda

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme cibuli, jakmile se trochu zatáhne, přidáme nakrájený špek, poté osolené a opepřené maso (nesolíme tolik, protože špek je sám o sobě slaný). Až se zatáhne maso, přidáme prolisovaný česnek. Krátce necháme a přidáme kmín (cca čtvrt lžičky). Poté zalijeme vodou, nebo vývarem. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Dle potřeby přidáváme vodu, nebo vývar.

  2. Jakmile je maso měkké, zahustíme moukou smíchanou s vodou (cca 2 dl vody a 3 lžíce mouky) tak, aby to nebylo moc řídké a moc husté. Za stálého míchání lijeme do omáčky. Vaříme ještě asi 10-15 minut.

  3. Podávat můžeme s rýží, těstovinami, knedlíkem, bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!