Vepřové plátky na rajčatech a nakládaných cibulkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo krkovičky
1 cibule
konzerva sekaných rajčat
1/2 sklenice nakládaných cibulek (380 g)
hořčice
hladká mouka
cukr
bazalka (pár lístků)
sádlo
sůl
pepř
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a nakrojíme na okrajích. Osolíme, opepříme a necháme pár minut uležet. Potřeme je z jedné strany hořčicí a obalíme v mouce.

  2. V pekáčku, vhodném do trouby, rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z obou stran. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno, rajčata, bobkový list a bazalku.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme cibulku a trochu nálevu.

  4. Pečeme do úplného změknutí masa. Hotovou omáčku dochutíme podle chuti cukrem, nebo vodou z cibulek. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!