Vepřové plátky na pórku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřového masa (plecko, kýta či libovější krkovička)
- 1 velký pórek
- sůl
- pepř
- olej
- mletá paprika sladká
- 200 ml smetany na šlehání 33%
Postup Vepřové plátky na pórku
Postup přípravy receptu
-
- plátky naklepeme, osolíme a opepříme
- na rozpáleném oleji zprudka opečeme, naskládáme do pekáče
- zasypeme vrstvou pórku, nešetříme
- podlijeme silným vývarem z masoxu (kostku rozdrobit a zalít cca 250ml horké vody) - dáme přikryté do předehřáté trouby a pečeme doměkka
- po upečení vmícháme 1 polévkovou lžíci papriky a zalijeme šlehačkou
- na mírném ohni provaříme, díky šlehačce zhoustne i bez mouky