Vepřové plátky na pórku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřového masa (plecko, kýta či libovější krkovička)
1 velký pórek
sůl
pepř
olej
mletá paprika sladká
200 ml smetany na šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. - plátky naklepeme, osolíme a opepříme

  2. - na rozpáleném oleji zprudka opečeme, naskládáme do pekáče

  3. - zasypeme vrstvou pórku, nešetříme

  4. - podlijeme silným vývarem z masoxu (kostku rozdrobit a zalít cca 250ml horké vody) - dáme přikryté do předehřáté trouby a pečeme doměkka

  5. - po upečení vmícháme 1 polévkovou lžíci papriky a zalijeme šlehačkou

  6. - na mírném ohni provaříme, díky šlehačce zhoustne i bez mouky


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!