Vepřové plátky na pivě se sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového na řízky
250 ml světlého piva
1 cibule
1 stroužek česneku
100 g nastrouhaného sýru
6 větších sušených rajčat v oleji
200 ml 30% smetany (může být i 12%)
1 lžíce petrželky
olej
bílý mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně ho poklepeme klouby na ruce, osolíme, opepříme a dáme na pánev s olejem rychle osmahnout obě strany, přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, ještě zalijeme pivem a dusíme.

  2. Když maso změkne, tak si ho vyndáme a uděláme si přílohovou omáčku-na výpek, který nám zůstal dáme pokrájená rajčata, chvilku je podusíme, pak přidáme smetanu, provaříme a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a petrželku.

  3. Maso vrátíme promícháváme, dochutíme a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!