Vepřové plátky na paprikách, cuketách a fazolkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g libového vepřového masa
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1-2 červené čerstvé papriky
2 menší mladé cukety
hrst žlutých fazolek
500 ml vývaru z masa nebo vodu s polovinou masoxu
1 lžíce sádla
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nařežeme plátky, které jen pomačkáme dlaní, osolíme, opepříme a obalíme jemně v mouce.

  2. Na sádle maso zprudka po obou stranách osmahneme, přidáme pokrájenou cibuli nadrobno a česnek na plátky, taktéž osmahneme a zalijeme malým množstvím vývaru a necháme dusit.

  3. Zatím si nakrájíme papriku a cukety na proužky a fazolky nakrájíme na kratší kusy, když maso začíná měknout, přidáme připravenou zeleninu, přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme dál až je maso měkké.

  4. Do zbytku vývaru si zašleháme mouku na zahuštění a vlijeme k masu, promícháváme, provaříme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!