Vepřové plátky na kolínkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (já měla z pečeně)
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
10 cherry rajčátek
100 g loveckého salámu
hlíva ústřičná nebo žampiony
200 ml sterilované kapie i s nálevem
trošku citronové šťávy
1 lžička provensálského koření
1 lžička bazalky
trochu pepře podle chuti
hladkolistá petrželka
sádlo nebo olej
sůl
kdo rád ostřejší může přidat feferonku

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nařežeme plátky, mírně je naklepeme osolíme, opepříme a na pánvi je z obou stran zprudka opečeme a vyndáme na talíř.

  2. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, dáme česnek na plátky, rajčátka na čtvrtinky, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme ještě přecezené kapie (nálev si necháme na později), hlívu na menší proužky, posypeme provensálským kořením, bazalkou, pepřem, osolíme a chvíli dusíme, pak přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě (400-500 ml) a s nálevem od kapií.

  3. Necháme zahustit, dáme zpátky opečené plátky masa, nakrájený lovecký salám na nudličky, nasekanou petrželku a dusíme dohromady, až je všechno měkké. Ještě můžeme dochutit.

  4. Uvaříme kolínka dle návodu, dáme porci na talíř, na ně plátek masa a zalijeme dušenou pikantní šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!