Vepřové plátky na bramborové šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky (krkovice, plec)
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1/2 kostičky Masoxu
1 středně velký syrový brambor
2 menší cibule
lžička oleje
hrst mražené zeleniny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a odstavíme ji. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a na jedné lžičce tuku osmažíme z obou stran cca 6 minut. Můžeme malinko zastříknout vodou, maso krásně pustí šťávu.

  2. Do pekáčku si na kostičky nakrájíme syrový brambor, na něj položíme opečené plátky masa a zasypeme osmaženou cibulí, kterou jsme pomocí sítka zbavili tuku. Maso mírně podlijeme, přidáme masox a pečeme asi 40 minut na 200°C.

  3. Během pečení obracíme. Když je maso měkké, vyjmeme jej na talířek a výpek rozmixujeme i s bramborami tyčovým mixérem.

  4. Do šťávy přidáme zeleninu a ještě asi 10 minut provaříme. Podáváme s vařenými bramborami a salátem podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!