Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece (použila jsem kýtu)
- 1 cibule (větší)
- 1 lžíce sádla
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl
- 1 kelímek zakysané smetany
- mléko
- 2 lžičky hladké mouky
Postup Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme sádlo, orestujeme cibuli dorůžova. Plátky masa opečeme na cibuli, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalijeme vodou.
Dusíme doměkka, poté maso vyndáme, v mléce rozděláme hladkou mouku a vlijeme do hrnce se šťávou. Zahuštěnou omáčku provaříme, maso vrátíme zpět. Zakysanou smetanu přidáme před dokončením a již nevaříme.