Vepřové na paprice se zakysanou smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece (použila jsem kýtu)
1 cibule (větší)
1 lžíce sádla
2 lžičky sladké papriky
sůl
1 kelímek zakysané smetany
mléko
2 lžičky hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo, orestujeme cibuli dorůžova. Plátky masa opečeme na cibuli, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalijeme vodou.

  2. Dusíme doměkka, poté maso vyndáme, v mléce rozděláme hladkou mouku a vlijeme do hrnce se šťávou. Zahuštěnou omáčku provaříme, maso vrátíme zpět. Zakysanou smetanu přidáme před dokončením a již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!