Vepřové na paprice protkané anglickou slaninou a mrkví

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kg vepřové kýty
2 střední cibule
1 mrkev
50 g anglické slaniny
1 červená kapie
3 PL sádla
2 PL sladké papriky
hladká mouka
1 dcl smetany
sůl
pepř mletý
divoké koření přiměřeně
vepřový vývar
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme anglickou slaninou, mrkví a okořeníme soli a pepřem. Orestujeme na sádle v litinovém pekáči ze všech stran, aby se zatáhlo, maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s červenou kapii, divoké koření (kuličky, bobkový list) do zlatova.

  2. Posypeme mletou červenou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme silným vepřovým vývarem (vývary mám zamražené), aby nám paprika nezhořkla.

  3. Přidáme zpět maso a dokořeníme, přikryjeme víkem a dáme na 220°C vyhřáté trouby asi na 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme a ještě 10 minut dopékáme odkryté.

  4. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme převařit, přidáme kousek másla, maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat s houskovým knedlíkem či těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!