Vepřové na mrkvi a cuketě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g vepřového masa
1 cibule
1 větší mrkev
1/4 -1/2 cukety (mladá může být i se slupkou)
větvička libečku
sůl
pepř
vývar na podlití
plátek másla
hladká mouka na zahuštění
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, libeček nakrájíme najemno a maso na kostičky.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibuli, mrkev, cuketu a libeček. Přidáme maso, až se zatáhne, podlijeme asi 2 dcl vývaru, osolíme a opepříme. Dusíme maso doměkka. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do hrnce k masu, mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Povaříme 15 minut, šťávu zredukujeme buď odpařením nebo podlitím vývarem na požadované množství.

  3. Jako přílohu jsem zvolila nové brambory posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!