Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty kotlety nebo plecka
- sůl
- dijonská hořčice (NESMÍ SE ZAMĚNIT!!!)
- olej
- cibule
- zlatý hovězí bujón Maggi
- mletý pepř
- 4 kuličky nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- hladká mouka
- vývar nebo voda
- namočené sušené hříbky
- 10-15 dkg libové anglické slaniny
- cibule
- olej
Postup Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do zlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na to dáme plátky masa, které jsme osolili, opepřili a potřeli dijonskou hořčicí. Krátce osmahneme (aby se srazila bílkovina).
Potom zalijeme cca 1 litrem vody nebo vývarem (použila jsem kuřecí vývar). Přidáme koření a bujón, houby (já jsem měla namočené suché). Dusíme do měkka.
Potom masíčko vyjmeme na talíř a šťávičku zahustíme zákletkou (mouka+voda). Přidala jsem ještě velkou lžíci dijonské hořčice. Necháme provařit.
Šťávička musí být cítit po té fantastické chuti dijonské hořčice. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem, ale byly by k tomu dobré i těstoviny nebo noky. A sakra i brambory, jak se tak nad tím zamýšlím:))