Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty kotlety nebo plecka
sůl
dijonská hořčice (NESMÍ SE ZAMĚNIT!!!)
olej
cibule
zlatý hovězí bujón Maggi
mletý pepř
4 kuličky nového koření
8 kuliček celého pepře
hladká mouka
vývar nebo voda
namočené sušené hříbky
10-15 dkg libové anglické slaniny
cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do zlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na to dáme plátky masa, které jsme osolili, opepřili a potřeli dijonskou hořčicí. Krátce osmahneme (aby se srazila bílkovina).

  2. Potom zalijeme cca 1 litrem vody nebo vývarem (použila jsem kuřecí vývar). Přidáme koření a bujón, houby (já jsem měla namočené suché). Dusíme do měkka.

  3. Potom masíčko vyjmeme na talíř a šťávičku zahustíme zákletkou (mouka+voda). Přidala jsem ještě velkou lžíci dijonské hořčice. Necháme provařit.

  4. Šťávička musí být cítit po té fantastické chuti dijonské hořčice. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem, ale byly by k tomu dobré i těstoviny nebo noky. A sakra i brambory, jak se tak nad tím zamýšlím:))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!