Vepřové na citronu a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

45 dkg vepřové kýty
5 dkg mandlí (nasekaných)
2 lžíce olivového oleje
10 dkg šunky (jemně nasekané)
2 stroužky česneku (rozetřené)
1 lžíce oregana (nasekaného)
citronová kůra ze 2 citronů (jemně strouhaná)
4 šalotky (jemně nasekané nebo jedna vetší cibule)
2 dl kuřecího vývaru
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme.

  2. V každém řízku nařízneme kapsu.

  3. Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu.

  4. Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku.

  5. Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty.

  6. Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut.

  7. Oloupáme zbylý citron a kůru přidáme do pánve s cukrem.

  8. Citronovou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!