Vepřové na citronu a česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 45 dkg vepřové kýty
- 5 dkg mandlí (nasekaných)
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 dkg šunky (jemně nasekané)
- 2 stroužky česneku (rozetřené)
- 1 lžíce oregana (nasekaného)
- citronová kůra ze 2 citronů (jemně strouhaná)
- 4 šalotky (jemně nasekané nebo jedna vetší cibule)
- 2 dl kuřecího vývaru
- 1 lžička cukru
Postup Vepřové na citronu a česneku
Postup přípravy receptu
-
Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme.
V každém řízku nařízneme kapsu.
Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu.
Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku.
Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty.
Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut.
Oloupáme zbylý citron a kůru přidáme do pánve s cukrem.
Citronovou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory.