Vepřové maso v mrkvi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
60 g oleje
400 g mrkve
20 g hladké mouky
20 g cukru
1 dl mléka
20 g másla
muškátový květ
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, opereme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na větším struhadle.

  2. Olej zahřejeme v kastrolu, vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, pak podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení podléváme.

  3. K poloměkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a ještě tak 20 minut dusíme.

  4. Poté zasypeme trochou hladké mouky, zamícháme a zalijeme trochou vývaru. Přidáme muškátový květ, pepř, cukr a dodusíme doměkka. Zjemníme kouskem másla a troškou mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!