Vepřové maso se zeleninou a opékanými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa
1 rajčatový protlak
tuk (olej nebo ceres)
mražená zelenina (stačí polovina)
2 cibule
koření dle chuti (chilli, pepř, vegeta)
sůl
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na tuku, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme rajč. protlak, opět orestujeme.

  2. Potom přidáme mraž. zeleninu a necháme zase vařit, ale už nepřikrýváme pokličkou.

  3. Zahustíme záklechtkou (voda + hl. mouka). Provaříme 8 AŽ 10 minut a je hotovo. Jako příloha jsou výborný opékaný brambory, ale může být cokoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!