Vepřové maso s vejci a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350-400 g mletého vepřového masa
4 vejce
5 velkých žampionů
sádlo
lžíce hořčice
1 velká cibule
3 stroužky česneku
vývar nebo voda
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle. Přidáme maso, zprudka zarestujeme a okořeníme. Žampiony nakrájíme na plátky a přisypeme k masu. Přimícháme hořčici, podlijeme do poloviny vývarem a dusíme 15-20 minut.

  2. Před dokončením vyklepneme vejce a necháme srazit. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme teplé s vařenými brambory nebo můžeme do masové směsi vmíchat uvařené těstoviny. Směs je vhodná na topinku nebo studená jako pomazánka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!