Vepřove maso po indicku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Maso:
4 libové kousky vepřového masa
sůl
pepř
sladká paprika
granulovaný česnek
olej
cibulka
mrazená zelenina
Omáčka:
mléko (nevím přesně kolik protože jsem si dala dva hrníčky a bylo to málo)
2 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
trošičku skořice
4 lžičky kari
sladká paprika
Maggi
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Maso: maso trošku naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a česnekem v prášku (z obou stran).

  2. Nakrájíme na jemno cibulku a necháme ji chvilku orestovat na panvičce s troškou oleje. Potom přidáme maso a necháme ho zatáhnout.

  3. Podlijeme vodou a necháme dusit, dokud není pěkně udělané - sem-tam ho otočíme.

  4. Potom slijeme vodu a na druhou panvičku dáme mrazenou zeleninu s troškou oleje a necháme ji chvíli osmažit.

  5. Přidáme asi tak na 5 minut maso.

  6. Omáčka: mléko dáme vařit a až je teplé, přidáme kořeni (curry, sůl, pepř, skořici, opravdu jen špetku červené papriky a trošku Maggi).

  7. Necháme přijít k varu za stálého míchání a potom přidáme hladkou mouku, doporučuji po lžičkách a pořádně rozmíchat, ať tam nemáte hrudky. Když se něco takového stane, nic se neděje, rozmíchejte to mixerem a bude to v pohodě.

  8. Pokud se vám zdá, že je omáčka moc hustá, dolijte ji mlékem a pořádně rozmíchejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!