Vepřove maso po indicku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Maso:
- 4 libové kousky vepřového masa
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- granulovaný česnek
- olej
- cibulka
- mrazená zelenina
- Omáčka:
- mléko (nevím přesně kolik protože jsem si dala dva hrníčky a bylo to málo)
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- trošičku skořice
- 4 lžičky kari
- sladká paprika
- Maggi
- rýže
Postup Vepřove maso po indicku
Postup přípravy receptu
-
Maso: maso trošku naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a česnekem v prášku (z obou stran).
Nakrájíme na jemno cibulku a necháme ji chvilku orestovat na panvičce s troškou oleje. Potom přidáme maso a necháme ho zatáhnout.
Podlijeme vodou a necháme dusit, dokud není pěkně udělané - sem-tam ho otočíme.
Potom slijeme vodu a na druhou panvičku dáme mrazenou zeleninu s troškou oleje a necháme ji chvíli osmažit.
Přidáme asi tak na 5 minut maso.
Omáčka: mléko dáme vařit a až je teplé, přidáme kořeni (curry, sůl, pepř, skořici, opravdu jen špetku červené papriky a trošku Maggi).
Necháme přijít k varu za stálého míchání a potom přidáme hladkou mouku, doporučuji po lžičkách a pořádně rozmíchat, ať tam nemáte hrudky. Když se něco takového stane, nic se neděje, rozmíchejte to mixerem a bude to v pohodě.
Pokud se vám zdá, že je omáčka moc hustá, dolijte ji mlékem a pořádně rozmíchejte.