Vepřové maso na jablkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 ks vepřových plátků(krkovice,kotleta,kýta)
1 jablko
3 cibule
4 stroužky česneku
špek
točený salám (nebo měkký salám dle vlastní volby)
5 plátků šunkového salámu (nebo dle chuti)
1 Hermelín
tvrdý sýr
ostrý kečup
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na čtvrt, nebo půl kolečka, česnek na plátky, jablko na kousky, točený salám na kostičky, špek na drobné kostičky, (necháme 5 plátků na později).

  2. Vše vložíme do pekáče, lehce osolíme, opepříme a na vrch položíme lehce naklepané osolené a opepřené plátky masa.

  3. Malinko podlijeme vodou (jablka pustí hodně šťávy), dáme přikryté do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, než bude maso měkké.

  4. Vyndáme z trouby a mezi maso do šťávy přidáme kečup. Na každé maso dáme plátek špeku a kolečko salámu. Již odklopené vrátíme do trouby, než se salám trochu opeče.

  5. Opět vyndáme, na salám položíme 2 plátky Hermelínu a zasypeme strouhaným sýrem.

  6. Vrátíme do trouby, než se sýr na mase rozpeče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!