Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilovanou kapií

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 kusy vepřových ledvinek
1 kus bílé papriky
2 lžíce sterilované kapie
2 lžíce oleje
1 lžička červené sladké papriky
3 stroužky česneku
pepř
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky zbavíme žláz, nakrájíme na kousky a na noc, nebo aspoň na 2 hodiny dáme do misky s kyselým mlékem.

  2. Pak je propláchneme vroucí vodou a zprudka restujeme na rozpáleném oleji tak 2-4 minuty. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na nudličky nakrájené paprikové lusky a 2 lžíce sterilované kapie.

  3. Vše společně chvilinku restujeme, pak osolíme, opepříme a zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme trošinkou vody, stačí opravdu tak půl dl a restujeme do vyvaření tekutiny. Podáváme s bramborovými nebo celerovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!