Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilovanou kapií
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 kusy vepřových ledvinek
- 1 kus bílé papriky
- 2 lžíce sterilované kapie
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička červené sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl podle chuti
Postup Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilovanou kapií
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky zbavíme žláz, nakrájíme na kousky a na noc, nebo aspoň na 2 hodiny dáme do misky s kyselým mlékem.
Pak je propláchneme vroucí vodou a zprudka restujeme na rozpáleném oleji tak 2-4 minuty. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na nudličky nakrájené paprikové lusky a 2 lžíce sterilované kapie.
Vše společně chvilinku restujeme, pak osolíme, opepříme a zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme trošinkou vody, stačí opravdu tak půl dl a restujeme do vyvaření tekutiny. Podáváme s bramborovými nebo celerovými hranolky.