Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 větší mrkev
klínek celeru
5 snítek petrželové natě
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lístky šalvěje
2 lístky bazalky
sůl
pepř
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme lehce zhnědnout, pak přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou petrželovou nať, bazalku a šalvěj a nakonec prolisované stroužky česneku, zeleninu orestujeme, aby se s bylinkami pěkně rozvoněla, pak teprve zalijeme horkou vodou, vložíme nazpět maso a dusíme mírně podlité, osolíme dle potřeby.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vsypeme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout a podlijeme vodou, důkladně rozmícháme a vaříme minimálně 15 minut, zredukujeme hustotu buď vydušením tekutiny nebo naopak podlitím do požadované konzistence, dochutíme solí podle potřeby a vrátíme maso na prohřátí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!