Vepřové kotlety na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
česnek
cibule
sůl
pepř
hl. mouka
1 kostka masoxu (nebo jiný vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a z jedné strany poprášíme hladkou moukou.

  2. V kastrůlku rozpustíme kostku masoxu. Na vyšší pánvi rozehřejeme tuk, kotlety opečeme po obou stranách. Nejprve nepomoučněnou stranou.

  3. Osmahnuté kotlety vyndáme na talíř a ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Vrátíme kotlety a podlijeme vývarem.

  4. Pod pokličkou dusíme do měkka a postupně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a podušeným špenátem (upraveným dle Vašeho způsobu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!