Vepřové kotlety alla Napolitana

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 velké vepřové kotlety
2-3 zmrazené papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
200 g čerstvých žampiónů
60 g oleje
stroužek česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi zahřejeme 50 g oleje, přidáme rozetřený česnek a osmažíme do zlatova.

  3. Pak na pánev vložíme kotlety a opečeme po obou stranách.

  4. Vyjmeme a uložíme na teplé místo.

  5. Do pánve dáme na plátky pokrájené žampiony, podusíme, přidáme rajčatový protlak a necháme vysmahnout.

  6. Nakonec vložíme jemně posekané papriky a za stálého podlévání dusíme 10min.

  7. Vložíme opečené kotlety a zvolna v omáčce dusíme. Podáváme horké s rýží nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!