Vepřové kotlety alla Napolitana
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 velké vepřové kotlety
- 2-3 zmrazené papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g čerstvých žampiónů
- 60 g oleje
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kotlety alla Napolitana
Postup přípravy receptu
-
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi zahřejeme 50 g oleje, přidáme rozetřený česnek a osmažíme do zlatova.
Pak na pánev vložíme kotlety a opečeme po obou stranách.
Vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Do pánve dáme na plátky pokrájené žampiony, podusíme, přidáme rajčatový protlak a necháme vysmahnout.
Nakonec vložíme jemně posekané papriky a za stálého podlévání dusíme 10min.
Vložíme opečené kotlety a zvolna v omáčce dusíme. Podáváme horké s rýží nebo opečenými bramborami.