Vepřové kostky s hlívou na kari

Recepty, Houby

Suroviny

500 g vepřové plece
400 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 smetana
2 lžičky kari
2-3 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla
olivový olej
kmín mletý
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme.

  2. Potom podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas je-li nutné ještě podléváme. Hlíva je poměrně tuhá houba, tak se nemusíme bát, že se rozvaří.

  3. Ke konci dušení přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali hl.mouku. Ještě povaříme, dochutíme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí jak rýže, těstoviny, tak i brambory, nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!