Vepřové kostky na leču

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 cibule
1 velká sklenice leča
sůl
pepř
na zátěrku hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zesklovatíme cibulku a dáme orestovat maso nakrájené na kostičky. Až se zatáhne tak podlejeme vodou a dusíme, osolíme, opepříme.

  2. Až je maso poloměkké přidáme k masu celou sklenici leča a až je maso měkké pak směs v hrnci zatřeme zátěrkou. (Pro začátečníky: asi 3 polévkové lžíce hladké mouky rozmícháme v 1,5 dcl studené vody a nalijeme za stálého míchání do hrnce).

  3. Necháme chvíli povařit a můžeme podávat. Nejlépe se hodí s rýží, ale i s těstovinami chutná skvěle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!