Vepřové kari s pórkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
1 středně velký pórek
1 velká cibule
5-6 stroužků česneku
1 kelímek 12% smetany
1 lžička koření na čínu
1 lžíce kari
1 lžíce kurkumy
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na nudličky, lehce posolíme a popepříme a maso promasírujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a společně s masem dáme smažit na pánev, dokud se nezatáhne.

  2. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek, lehce podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou asi 5-10 minut.

  3. Nakonec přidáme koření (čínu, kari, kurkumu), promícháme, zalijeme smetanou a necháme probublávat za občasného míchání asi 10 min. Dochutíme šťávou z citronu a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!