Vepřové karé ve vlastní šťávě

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety bez kosti
1 velká cibule
1 litr vývaru z kostí
máslová jíška
hladká mouka
olej
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm. Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran. Jakmile jsou opečené, tak je všechny dáme do hrnce. Výpek na pánvičce využijeme k opečení drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu. Opečenou cibuli přidáme k masu do hrnce a následně podlijeme vývarem.

  2. Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké. Maso poté vyjmeme z hrnce a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!