Vepřová rolka se špenátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- olej
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g špenátu
- 2 kg vepřové pečeně vcelku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- 5 lžic másla
- 200 ml hovězího vývaru
- sůl
- pepř
Postup Vepřová rolka se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 3 min, dokud cibule nezměkne. Vmícháme špenát, osolíme, opepříme a podusíme dokud nezavadne.
Maso rozkrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát vysoký asi 1,5 cm. Maso naklepeme a rozprostřeme na něj špenát, zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem. Roládu ze všech stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme dle chuti.
Roládu osmažíme na pánvi ze všech stran a poté ji vložíme do pekáče, přelijeme tukem z pánve, vsypeme stroužky česneku i se slupkou, na silnější plátky nakrájenou cibuli a čtvrtky brambor i se slupkou.
Brambory osolíme, poklademe na ně lupínky másla a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Pečeme cca 60 min, maso průběžně podléváme vývarem a otáčíme.
Hotovou roládu necháme 15 min odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s bramborami a přelité výpekem.