Vepřová rolka se špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

olej
2 cibule
2 stroužky česneku
400 g špenátu
2 kg vepřové pečeně vcelku
1 lžíce dijonské hořčice
1 kg brambor
2 cibule
1 palice česneku
5 lžic másla
200 ml hovězího vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 3 min, dokud cibule nezměkne. Vmícháme špenát, osolíme, opepříme a podusíme dokud nezavadne.

  2. Maso rozkrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát vysoký asi 1,5 cm. Maso naklepeme a rozprostřeme na něj špenát, zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem. Roládu ze všech stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Roládu osmažíme na pánvi ze všech stran a poté ji vložíme do pekáče, přelijeme tukem z pánve, vsypeme stroužky česneku i se slupkou, na silnější plátky nakrájenou cibuli a čtvrtky brambor i se slupkou.

  4. Brambory osolíme, poklademe na ně lupínky másla a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Pečeme cca 60 min, maso průběžně podléváme vývarem a otáčíme.

  5. Hotovou roládu necháme 15 min odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s bramborami a přelité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!