Vepřová roláda plněná rajčaty a mozzarellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového masa upraveného do plátu na roládu
50 g debrecínky
1 bochánek mozzarelly (125 g)
lístky bazalky
2 větší rajčata
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky debrecínky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a naklademe na debrecínku. Bazalku natrháme na kousky a posypeme mozzarellu. Navrch naklademe tenké plátky rajčat.

  2. Maso zavineme do rolády, na povrchu osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravíme si kus pečícího papíru a roládu do něj zabalíme jako velký bonbón. Zabalenou roládu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Pečeme při 220°C asi hodinu a čtvrt. Je-li třeba, v průběhu pečení doplníme pod roládu trochu vody, aby se nevysušovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!