Vepřová roláda plněná kuřecí fáší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg plát vepřového masa(nejlépe ořezu ze žeber)
3/4 kg kuřecího masa ze stehen
sůl
pepř
drcený kmín
bazalka
palice česneku
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš=velmi na jemno rozmixované maso). Při vrstvení kuřecí fáše si namáčíme ruce do vody (maso se nelepí na ruce a lépe se uhlazuje do požadované vrstvy).

  2. Takto naplněný plát vepřového masa pevně převážeme. Vytvořenou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme česnekem, solí, pepřem a posypeme kmínem.

  3. Roládu pečeme na plechu podlitou vodou a pod alobalem cca 2,5 hodiny na střední teplotu.

  4. Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží.

  5. Náplň (fáš): Kuřecí maso ze stehen rozmixujeme na fáš společně s 6 velkými stroužky česneku, solí a cca 8 velkými lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!