Vepřová plec v pikantní zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

60-70 dkg vepř. plecka
olivový olej
6 špičatých červených paprik
6 stonků řapíkatého celeru (zbavených vláken)
2 karotky
1 velká cibule
4 větší rajská jablka
brambory jako příloha
kmín
větvička libečku
pepř
sůl
grilovací koření
koření na grilovanou zeleninu
nasekaná pažitka a petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájet na půlkolečka a dát na pánev s rozpáleným olejem nebo sádlem. Papriky na kolečka a do pánve, řapíky a mrkev na kousky, Z rajčat odstranit středy a nakrájet každé na 12 kousků. Postupně přidávat do pánve.

  2. Zatím co se zelenina restuje a později dusí, nakrájíme maso na kostky a zprudka opečeme. Posypeme grilovacím kořením. Trošku podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka pod poklicí. Zelenina musí zůstat all dente.

  3. Brambory oloupeme a rozkrájené je uvaříme ve slané okmínované vodě s libečkem. Zcedíme, upravíme na talíř, přidáme kousek másla a bylinky. Směs s pleckem můžeme na talíři ozdobit máslem a bylinkami (podle obrázku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!