Vepřová plec v cibulovo-celerovém zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
4 větší cibule
menší celer
100 g uzené slaniny
hrst sušené cibule
kousek sádla
lžička papriky
citronová šťáva
masový vývar
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.

  2. Přimícháme papriku, sůl, cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme maso téměř do měkka. Mezitím nastrouháme celer na hrubo a zakápneme pár kapkami citronové šťávy. Cibuli nakrájíme na proužky.

  3. Obojí přidáme k masu a malinko podlijeme vývarem (zelenina pustí vodu). Dusíme dalších cca 15-20 minut do změknutí cibule, ale nesmí se úplně rozvařit.

  4. Občas směs promícháváme a podle potřeby podléváme. Nezahušťujeme, ale komu se bude zelí zdát řídké, zapráší směs před koncem lžící hladké mouky a chvíli povaří.

  5. Nakonec vše dochutíme, můžeme jako klasické zelí trochou cukru a octu nebo jen pepřem. Záleží na chuti. Podáváme s chlebem, brambory nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!