Vepřová plec v cibulovo-celerovém zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 4 větší cibule
- menší celer
- 100 g uzené slaniny
- hrst sušené cibule
- kousek sádla
- lžička papriky
- citronová šťáva
- masový vývar
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Vepřová plec v cibulovo-celerovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.
Přimícháme papriku, sůl, cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme maso téměř do měkka. Mezitím nastrouháme celer na hrubo a zakápneme pár kapkami citronové šťávy. Cibuli nakrájíme na proužky.
Obojí přidáme k masu a malinko podlijeme vývarem (zelenina pustí vodu). Dusíme dalších cca 15-20 minut do změknutí cibule, ale nesmí se úplně rozvařit.
Občas směs promícháváme a podle potřeby podléváme. Nezahušťujeme, ale komu se bude zelí zdát řídké, zapráší směs před koncem lžící hladké mouky a chvíli povaří.
Nakonec vše dochutíme, můžeme jako klasické zelí trochou cukru a octu nebo jen pepřem. Záleží na chuti. Podáváme s chlebem, brambory nebo knedlíky.