Vepřová plec na smetaně (bez tuku)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g libové vepřové plece
1 cibule
2 dl nízkotučného mléka
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 lžička sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, bobkové listy, nové koření, papriku a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.

  2. Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.

  3. Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!