Vepřová plec na černém pivu se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové plece
- 1 větší cibule - nakrájená na kostičky
- 1 láhev černého piva
- 6 větších žampionů - očistěné a nakrájené na plátky
- 1 kostka Knorr
- 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky
- sůl
- pepř
- kmín (použila jsem drcený římský)
- 2 bobkové listy
- nové koření
- jalovec
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup Vepřová plec na černém pivu se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, tukovou část mírně nakrojíme nožem, aby se maso při pečení nekroutilo a důkladně z obou stran okořeníme. Mírně z obou stran osolíme a popepříme. Cibuli a česnek na oleji osmahneme dozlatova.
Do hlubšího pekáče dáme osmahnutou cibulku s česnekem, navrch rozdrobíme kostku Knorr, přidáme maso, bobkový list, jalovec a nové koření, podlijeme pivem a přikryté alobalem dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme, případně přidáme trochu vody na šťávu.
Podávala jsem s bramborovými knedlíky, ale vhodná může být třeba rýže nebo brambory.