Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 cibule
česnek
mrkev
uzený špek
rychlosůl (PRAGANDA)
olej
sůl
kmín
Omáčka:
1 Rama cremefine (na vaření)
zeleninový vývar
3 lžíce plnotučné hořčice
světlá jíška
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček).

  2. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy.

  3. Vepřovou kýtu potřeme rychlostí PRAGANDA, bohatě posypeme kmínem. Maso dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.

  4. Po uležení maso potřeme trochou oleje a zprudka na pánvi opečeme ze všech stran.

  5. Pečeme v římském hrnci podlité vodou. K pečeni dáme dvě mrkve, 4 celé stroužky česneku a celou cibuli i se slupkou. Dáme péct do trouby na mírnou teplotu.

  6. Po 45 minutách mírného pečení případně doplníme vodu a pečeme ještě 20 minut do zlatova. Omáčku připravíme tak, že štávu (vývar) z uvedené pečínky přecedíme přes sítko do hrnce, přidáme uvedené množství hořčice, celou Ramu cremefine, provaříme a dohustíme světlou instantní jíškou a zjemníme oříškem másla. Podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!