Vepřová panenka v sezamové krustě se salátem a opečeným bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
sůl
pepř
plnotučná hořčice
sezamové semínko
4 brambory
grilovací koření
Salát:
dvě hrsti polníčku
5 ředkviček
hrst cherry rajčátek
hrst kukuřice
Zálivka:
provensálské koření
šťáva ze čtvrtky citrónu
lžíce octa
lžíce olivového oleje
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozkrojíme na dva kusy, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet. Potom potřeme hořčicí a obalíme v sezamovém semínku, zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku a na 220 °C pečeme cca 35 min.

  2. Brambory oškrabeme, pocákáme olivovým olejem, osolíme a posypeme grilovacím kořením, opečeme v grilu.

  3. Polníček, kukuřici, rajčata nakrájená na půl, ředkvičky na čtvrtky dáme do misky. Vedle připravíme zálivku ze zakysané smetany, špetky soli, špetky pepře, špetky provensálského koření, trošky šťávy z citrónu, lžíce octa a lžíce olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!