Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g bily jogurt
100 g cervena cocka
2x 200 g veprova panenka
15 g svazek petrzele
15 g svazek pazitky
15 g svazek tymianu
4 g drceneho oregana
1 ks jablko
1 ks salotka
1 ks strouzek cesneku
2 lzice olivoveho oleje
1 lzici vinneho ocetu
ruzova sul
pepr
20 g masla
20 g medu
1 ks zeleninoveho masou

Postup přípravy receptu

  1. Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky.

  2. Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky.

  3. Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete studenou vodou.

  4. V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porce medu a smichejte vse dohromady.

  5. V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze vsech stran celkem 3 minuty.

  6. Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote v nem glazirujte nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte vse spolecne dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinny ocet. Vse nechte dalsi minutu se dusit.

  7. Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky polozte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut.

  8. Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne. Vse ozdobte se zbylymi bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!