Veprova panenka s javorovym sirupem a dijon horcici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové panenky o váze asi 350 g každá
2 polévkové lžíce(30 ml) Dijonské hořčice
1 polévková lžíce (15 ml) javorového sirupu
2 kávové lžičky (10 ml) oleje
1 kávová lžičká chilli omáčky pálivé nebo česnekové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dohromady Dijon hořčici, javorový sirup, olej a pálivou chilli - česnekovou omáčku. Dobře promícháme, aby se vše dobře spojilo.

  2. Natřeme obě vepřové panenky touto marinádou, dáme do plastikového sáčku nebo skleněné nádoby a necháme odležet minimum 3 hodiny a nebo přes noc v ledničce.

  3. Předehřejeme troubu na 190°C, dáme vepřové panenky do nízkého pekáče a pečeme 30-45 minut podle trouby.

  4. Po vydělání z trouby přikryjeme pekáč alobalem a necháme 5 minut odpočinout než nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!