Vepřová panenka s fazolovým salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 400 g vepřové panenky
bylinky (tymián, rozmarýn)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
pár kapek worcestru
na salát:
asi 200 g vařených bílých fazolí nebo sterilovaných
100 g slaniny
1 červená cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.

  2. Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak zabalíme do alobalu. Dáme péct na 200°C asi 15 minut (na pánev jsem dala pár větviček rozmarýnu, tymiánu a 2 stroužky česneku).

  3. Mezitím připravíme salát. Na oleji zpěníme cibuli, slaninu a česnek. Pro pikantnost můžeme nasekat chilli papričku. Nakonec přidáme fazole a dochutíme solí a pepřem.

  4. Bylinky nasekáme najemno a v nich pak obalíme horkou panenku.

  5. Na talíř dáme salát, nakrájené maso na plátky, plátky bagetky a pokapeme trochu výpeku z masa, který byl v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!