Vepřová panenka na lesním ovoci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové panenky
100 g anglické slaniny
1 balení sušeného ovoce Lesní směs
brusinková zavařenina
na zahuštění granulovaná jíška podle potřeby
olej na opečení
Marináda:
olivový olej
sůl
pepř
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce.

  2. Takto připravené maso potřít marinádou.

  3. Zprudka ze všech stran opéct na oleji.

  4. Dát stranou a na výpeku podusit zbytek lesního ovoce, dát zpět maso a asi 5 min ze všech stran opékat do červena.

  5. Podlít troškou vody, podusit a zahustit granulkami jíšky, ale jenom nepatrně. Šťáva by neměla být vodová.

  6. Dochutit brusinkovou zavařeninou, chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!