Vepřová kýta se sardelkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové kýty
- 1 krabička sardelových filetů
- 100 slaniny
- cibule
- čerstvá petrželka
- 80 g másla
- vývar
- sůl
Postup Vepřová kýta se sardelkami
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce.
Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme.
Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.