Vepřová kýta se sardelkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové kýty
1 krabička sardelových filetů
100 slaniny
cibule
čerstvá petrželka
80 g másla
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce.

  2. Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme.

  3. Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  4. Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!