Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky (cca 8 plátků)
sáček koření ADŽIKA od Avokáda (30 g)
olej
sůl
pepř
mražené zelené fazolky
1 sladká smetana na vaření
cibule
1 Rama cremefine na vaření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje.

  2. Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečicím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.

  3. Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka.

  4. Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát.

  5. V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme.

  6. Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!