Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
150 g špeku nebo zauzené slaniny
1 větší cibule
1 pl oleje
1 kl sladké mleté papriky
½ kl chilli
150 ml Čertovské omáčky Hamé
150 ml vody
6 cherry rajčátek
hrst pórku nakrájeného - bílá i zelená část

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.

  2. Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl.

  4. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.

  5. Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut.

  6. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!