Vepřová játra na slanině a na houbách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
50 g slaniny
3-4 hříbky
1 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
1/2 lžičky uzené papriky
špetka kmínu
1 lžice mouky
vývar (může být z kostky)
olej
1 lžíce másla
sůl
pepř
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme rozpustit kostičky slaniny, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli, krátce osmahneme, přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, kmínem, zalijeme vývarem a dusíme.

  2. Když jsou játra téměř měkká, přidáme houby, které jsme si podusili na másle a zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Necháme provařit.

  3. Když jsou játra měkká, osolíme a dochutíme pepřem. Na talíři posypeme cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!