Velký dort s panenkou

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus na podnos:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
5 lžic horké vody
5 lžic polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva (tento korpus upečeme 3-krát, do jednoho přidáme kakao)
Korpus na sukni:
8 vajec
21 dkg polohrubé mouky
21 dkg cukru
5 lžic horké vody
1/2 kypřícího prášku do pečiva
ořechy
Vanilková náplň:
1 l mléka
3 Zlaté klasy
3 žloutky
3-4 másla
Karamelová náplň:
1 Salko
máslo
Marcipán:
15 dkg sušeného polotučného mléka
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce oleje
2 lžíce medu
3 lžíce vody
potravinářské barvivo
různé cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Žltky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postup opakujeme 3-krat, do jedného cesta pridáme kakao. Pečieme na pečiacom papieri.

  2. Tak isto vymiešame aj korpus na sukňu.

  3. Zo Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustý puding a po vychladnutí zľahka vmiešame do masla vymiešaného s cukrom podľa chuti. Salko varíme 2,5 hodiny, vychladnuté vmiešame do masla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!