Velikonoční sekanice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 chlebíčkové veky
30 vajec (oddělit žloutky od bílků)
1,5 kg uzeného masa
1/2 kg vepřového masa (ramínko, krkovice nebo bůček)
majoránka
sůl
pepř
česnek (nejméně jedna hlavička)
kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít.

  2. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká.

  3. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec ušlehaný, tuhý sníh z bílků.

  4. Připravenou směs dáme na dva pechy nebo pekáče vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!