Velikonoční sekanice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 chlebíčkové veky
- 30 vajec (oddělit žloutky od bílků)
- 1,5 kg uzeného masa
- 1/2 kg vepřového masa (ramínko, krkovice nebo bůček)
- majoránka
- sůl
- pepř
- česnek (nejméně jedna hlavička)
- kopřivy
Postup Velikonoční sekanice
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít.
Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká.
Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec ušlehaný, tuhý sníh z bílků.
Připravenou směs dáme na dva pechy nebo pekáče vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péct.