Velikonoční sekaná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g vepřového bůčku (tučného)
250 g telecího masa
250 g uzeného bůčku
5-6 žemlí
5-6 vajec
sůl
několik stroužků česneku
muškátový květ (nebo oříšek)
tuk (na vymazání pekáče)
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso uvaříme, hrubě rozsekáme asi jako do jitrnic (rozhodně nemeleme).

  2. Do studeného vývaru z masa namočíme na půl hodiny žemle nakrájené na kostky. Pak dáme do mísy maso, namočené žemle i s polévkou, vejce, sůl, utřený česnek a muškátový květ nebo nastrouhaný oříšek.

  3. Směs má být hustolitá, tzn. ani hustá, ani řídká, ale musí se lít do pekáče, který předem dobře vymastíme. Pečeme zvolna. Sekaná je dobrá teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!