Velikonoční nádivka z letáku Albert
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 starších housek
- mléko
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 6 vajec žloutky a bílky zvlášť
- 400 g vařeného uzeného masa
- 2 hrsti nasekaných mladých kopřiv nebo zelené bylinky
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- sádlo na vymazání formy
Postup Velikonoční nádivka z letáku Albert
Postup přípravy receptu
-
Housky si nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku, vymačkáme, přidáme na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a vše rukama promneme.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky.
Touto směsí můžeme plnit kuře a co nám zbude dáme péct do formy na srnčí hřbet, kterou vymažeme sádlem.