Velikonoční nádivka z letáku Albert

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 starších housek
mléko
1 lžíce másla
1 cibule
6 vajec žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv nebo zelené bylinky
hrst petrželky
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Housky si nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku, vymačkáme, přidáme na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a vše rukama promneme.

  2. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky.

  3. Touto směsí můžeme plnit kuře a co nám zbude dáme péct do formy na srnčí hřbet, kterou vymažeme sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!