Velikonoční nádivka se šmakounem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g Šmakoun s hlívou ústřičnou (nakrájet na malé kostičky)
4 celozrnné rohlíky (nakrájet na kostičky)
4 vejce (bílky vyšlehat na sníh)
1 velká cibule (nechat zesklovatět na lžičce oleje)
4 stroužky česneku (nakrájet, přidat na chvilku k cibuli, pozor nepřipálit)
2 - 3 dcl vývaru
petržel
pažitka (medvědí česnek, mladé kopřivy apodobně, cca 2 hrsti, klidně více- není třeba šetřit – nakrájet)
sůl
pepř
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.).

  2. Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme.

  3. Dáme do formy vyložené pečícím papírem, pečeme cca 45 minut při 160°C (dle typu trouby). Množství stačí na formu biskupského chlebíčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!