Velikonoční nádivka

Recepty, Ostatní

Suroviny

starší rohlíky
vejce
sůl
petrželka
mladé kopřivy
kontryhel
sádlo na vymazání pekáčku
25 g uzeného masa (na 1 rohlík)
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme. Vyjmeme a po vychladnutí jemně nasekáme.

  2. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem z masa a necháme vsáknout.

  3. Potom utřeme žloutky se solí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a kontryhel a spojíme se změklými rohlíky.

  4. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Dáme péci a podáváme s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!